idag firar vi kanelbullens dag!
4 oktober 2017

Det har nästan blivit en tradition att baka och bjuda sonens klass på kanelbullar på Kanelbullens dag. 
Jag skriver "nästan" eftersom traditioner är till för att brytas, annars är det lätt att vi fastnar och skaparglädjen kan bytas ut mot "måsten"(det är inte bra för själen!) Ibland är man inte på rätt plats vid rätt tillfälle, men den här gången känns bakglädjen och inspiration uppåt, då kan man passa på att slå till med stort bullbak!
Det känns stort att min son är 13 år och börjat på högstadiet, ny skola med nya utmaningar på alla sätt.
Först tänkte jag baka till Diegos klass, men insåg att det finns 4 basgrupper och det vore ju tråkigt om dom blir utan bullar...
så jag kavlade både upp ärmarna och degen!
127 kanelbullar senare, lämnade jag av sonen och bullarna på skolan, jag tror det blir över till lärarna med.
Hoppas ni alla får en härlig dag med eller utan kanelbullar! 
Från mig får ni en stor KRAAAAAAAAAM!

Ps. Om ni hoppades få ett "Kanelbulle recept" av mig, då får ni fortsätta hoppas, ha ha! När det kommer till bullbak, så finns det millioners recept ute på nätet och böcker!
Mina bullar är gjorda av mig och det är helt omöjligt att kopiera mig!

Jag försökte ladda upp ett filmklipp, från imorse när sonen bär på alla 127 kanelbullar till skolan, men det gick tyvärr inte pga tekniska svårigheter.

Imorgon är det kanelbullensdag!

Vad jag minns är det kanelbullar som gjorde mig hooked på bakning. Jag kunde sitta på köksbänken i timmar för att följa varje rörelse min mamma gjorde, ställde tusen frågor och njöt av värmen från ugnen, doften av nystött kardemumma och kanel, för mig var det helt magiskt hur en kletig deg kunde få sådana fantastiska former i ugnen, smaken alltså, vilken smak och känsla i munnen av mammas bullar, varma luftiga saftiga och degiga på en och samma gång, vi barn älskar mammas bullar, särskilt mina bröder som kunde komma och snika åt sig stora degklumpar att frossa i sig, jag tyckte dom var dumma för man ska respektera den som bakar, utan deg inga kanelbullar!
Min mamma gav mig tidigt(från 5-års åldern) dom absolut bästa baknings tipsen:
1. Hellre lite kletigare lös deg än en deg med för mycket mjöl!
2. Vackert bakverk ligger i smaken! Alltså, det spelar ingen roll hur en bulle ser ut det är smaken som räknas!
3. Mer av allt eller man tar vad man har!
Jag är övertygad om att det är därför jag älskar att baka, om jag är bra på att baka? Det är en fråga jag inte själv kan svara på, men jag har en stor passion för bakning och med mammas 3 baknings tips i mitt hjärta då kan jag göra vad jag vill, när jag vill! Vad vill Linda göra? Jo jag vill BAKA KANELBULLAR till min sons klasskompisar!
Om någon annan önskar smaka mina kanelbullar, ja då får ni hojta till, det kan bli några över!
Ha en härligt god Kanelbullensdag imorgon, bara njut och inget annat!
Kram
Linda "Bakomaten"

Äntligen kan jag vråla:
jaaaaaa, Jag Är med!!!
Jag står här i "hela sverige bakar" tältet
och känner att jag är
världens gladaste lyckobulle Linda!

Det här året har varit helt galet fantastiskt!
Att gå omkring och hålla på en stor Hemlighet är jag inte bra på, vill ju berätta för hela världen att jag är utvald på direkten! Jag måste typ nypa mig varje dag för att påminna mig själv om att det är sant, det är ingen dröm!
Alltså, jag ska vara med i Sveriges största bakprogram
"Hela Sverige Bakar 2016" det är så jädrans grymt!
Alla underbara människor där ute
bänka er i tv-sofforna på tisdagarna klockan 20.00 på TV4 start den 27 september! Från djupet av mitt hjärta & mina kära "HSB-Vänners" vill vi önska er alla Varmt Välkomna in i Baktältet! Där vi ska försöka skapa och baka allt som Johan & Birgitta vill, allt kan hända i tältet när passionen och känslorna är tok stora för just BAKNING!
Smaklig Läsning & Syning!
KRAMAR!
Linda "Bakomaten" Gidlund

 

Det här är Hela Grymma Sverige Bakar Gänget:

Jag, Frida, Jakob, Shireen, Emma, Johan, Isabelle, Erik, Hanna, Ada, Axel & Erika 


 

grand final
Hela sverige bakar 2016!
Hur ska det gå???

Då har vi kommit till sista veckan av Hela Sverige Bakar 2016, 
vilken jädrans resa det har varit!
Jag säger det så bra i inledningen av första bakveckan:
"Att bara vara här, är en vinst!"
Nu vill jag bara önska Shirris, Isabelle & Erik ett stort
LYCKA TILL!
I mina ögon är vi alla vinnare,
men det är en baktävling och en av er tre ska koras till
Vinnare av Hela Sverige Bakar 2016!
Ikväll är vi med er, vi fryser men vi njuter av varje sekund,
Kärlek, peace out!

 

äntligen, superduper
grattis erik till din
efterlängtade
stjärnbagartitel!
tisdag 22 november
avsnitt 9

Alltså, i det här härliga gänget finns det bara vinnare,
men att bli utnämnd till veckans Stjärnbagare är stort,
det känns extra gott i "bekräftelsehjärtat" och Erik, du har varit 
så nära vecka efter vecka...
Tjoho, här står du äntligen med den åtråvärda Stjärnan 
i näst sista veckan!
Hur ska det här sluta???
Nu är det FINAL av Hela Sverige Bakar 2016, lyckas till 
alla tre!

Super grattis shirris
till 3:e Stjärnbagartiteln!
tisdag 15 november
avsnitt 8

Veckans Tema "Munsbitar", måste säga att alla var så 
otroligt grymma, men Shirris är som en maskin,  
fast mänsklig, go och härlig!

 

Stort grattis shirris
för 2:a stjärnbagartiteln!
tisdag 8 november
avsnitt 7

Veckans Tema "Sötebröd" och är det något jag har 
stört mig över är att jag åkte hem veckan innan, hade så jätte gärna 
fått chansen att baka bullar!

 

Stort grattis ida
stjärnbagare igen!
tisdag 1 november
avsnitt 6

Veckans Tema "Desserter" och jag måste erkänna att den här 
vackra rödtotten har jag haft som "Top 3 Finalister" från 
första dagen vi träffades!

Avsnitt 6
desserter & Snö Änglar(ägg)
tack och adjö!

bakelser
Lakrits & Peppar!
tisdag 25 oktober
avsnitt 5

Först av allt vill jag utbringa ett bamse 
grattis till ida karlsson som blev 
veckans stjärnbagare, Grattis hurra!

Veckans Tema "Bakelser" kändes som en befrielse från förra veckans "Chokladtema",
trots att en "Huvud Ingrediens Lakrits" inte faller mig i smaken, 
så lyckades jag rätt okej.
Birgitta tyckte om min "Lakrits Rio Madness" AKA "Rio Bakelse",
det var mycket SAMBA över den och jag blev super glad!
Jag hade några missöden i mitt kök, vilket Johan kommenterade:
"Bottnarna är lite torra"
Ja, jag var mycket medveten om det, råkade glömma kvar en botten i ugnen...
vilket kan hända när man irrar omkring i tältet, ha ha!

paradbak:
mina bakelser

Mina bakelser från vänster:
"Lakrits Rio Madness" Aka "Rio bakelse" Brassechokladkaka, brigadeiro med kakao & Lakritssirap, 
dulceymousse, toppad med mina karamelliga popcorn rio-style med lakritspulver.
"Rosa Rosé" Rosa sockerkaksbotten, vitchokladmousse, Rosépeppar & Rödavinbär & Rabarber gele
och dekorerad med en tunn skör karamellskärva sprinklad med Rosépeppar & pistage
(Recept på min Rio Bakelse hittar du på "Köket.se" Klicka på "Bilden med bakelser")

tekniska baket:
Samarbeta & Eclairs
"The dream team"

Det var ett speciellt "Tekniskt Bak" igår, 
Birgitta & Johan ville se hur vi fungerar när vi måste samarbeta.
Vi fick lotta vilken vi skulle baka "Eclairs" med och jag drog
"Isabelle" och hon mig, vilket "Dream Team"!
 Egentligen spela det ingen roll vilken jag bakar ihop med, 
det skulle vara lika kul och härligt ändå!
Men vi, jag och Isabelle är rätt lika i sättet, mycket fnittriga och
kramiga av oss och det gör allt mycket roligare, 
skönt att kunna avsluta en Hela Sveriger Bakar Dag  
med humöret på topp!
Åh extra HURRA för oss alla för ingen behövde åka hem!
Jag känner mig som den lyckligaste människan på jorden,
så stolt över mig själv!
Vi ses nästa tisdag, då befinner jag mig i London!
Kram

åh Choklad!
Biskvier & Choklad Tartes
tisdag 18 oktober
avsnitt 4

Först vill jag hurra veckans
stjärnbagare Axel, stort Grattis!

Veckans tema är "Choklad" och jag kan redan här erkänna att jag 
inte är särskilt förtjust i choklad, men jag vill inte dra all choklad över
samma kam...
det är mest den hårda chokladen som jag har problem med,
dels att äta, för det finns inga "fina" sätt att äta choklad, 
den bara kletar och kladdar i munnen och man(jag) kan inte le utan 
att det ser ut som man har ätit något annat!
Sen är det här med att "Temperera Choklad", vem kom på att 
man måste göra det??! Alltså jag förstår kemin för att få en snygg hållbar
choklad man kan dekorera bakverk med, men det är ju sånt bök å stök!
Men, men det är bara mina tankar och känslor kring choklad,
det finns mycket gott att baka med choklad också...

Paradbak:
Mina biskvier

Mina Biskvier alla fyllda med en smaksatt smörkräm,
 från toppen: 
"alltid näske" svartvinbär från näske, täckt med vitchoklad & riven vitchoklad
mitten:
"Dulcey mocca crunchy" Dulcey choklad, mandelkrokant & kaffe,
täckt med mörk choklad, ripplad med dulcey choklad
botten:
"rio" lime, täckt med vitchoklad och rostad kokosflingor
(skulle varit fylld med en liten brigadeiro med kokos, men fick tidsnöd)

Eftersom det här med att "Temperera Choklad" inte riktigt är min grej
så fick jag fundera länge på hur jag skulle göra mina biskvier...
det blir som det oftast blir när jag stöter på ett problem/hinder/utmaning
jag får helt enkelt fråga mig: 
"Vad kan du göra för att kompensera din oförmåga att jobba med choklad?"
Svaret till mig själv blev: 
"Fokusera på smakerna och gör enkel dekorartion, gärna med textur för 
att maskera ful "glasering".
Nu med facit i hand, så lyckades jag med utmaningen
för jag får stanna ännu en vecka i baktältet, 
så lycklig och lättad!

bröd! Bröd!
Å Stjärnbagartiteln!
tisdag 11 oktober
avsnitt 3
Paradbak: kuvertbröd

Alltså WOW! Igår var en sån makalös dag,
det är liksom svårt att sätta ord på vad jag känner!
Det liksom bubblar över av lyckokänslor och något mer,
något mycket större än allt annat..
 jag har besegrat så många motstånd/hinder,
jag har vunnit mitt liv tillbaka!

 

vad hände?

Bröd är min grej, rättare sagt deg och smaksättning är min grej!
Så jag kände mig lugn och laddad inför Paradbaket men,
som alltid bakar vi på tid och 2 timmar är inte mycket tid för att
baka 4 sorter kuvertbröd, man får jobba på som bara den och hoppas på 
att inget går snett.
På bilden är jag precis klar med mitt bröd, tiden är ute och jag känner
mig faktiskt inte nöjd, för jag kände att min sista plåt med "Norrlänningarna" hann inte 
gräddas tillräckligt och smakerna på "Pinnbrödet" smakade konstigt...
där står jag och försöker smila upp mig inför kameran men får bara till ett 
sammanbitet leende och jag känner hur svetten rinner och sminket kladdar!
Det ända jag kan tänka på i just det ögonblicket är att 
"det är dax för Linda Gidlund att packa sina väskor för idag åker du hem!"
Jag hade redan bestämt vad Birgitta skulle säga om mina "Norrlänningar" 
"Linda, dom där bullarna ser ut som bleka sorgliga Norrlänningar"
Tro mig, när jag säger att jag blev totalt chockad när Johan och Birgitta tyckte
till om mina kuvertbröd, total chock!
Jag hörde ju inte ens när Johan sa: "KLOCKRENT!"
Tilde fick säga till mig, "Linda, hörde du vad Johan sa!?"
Alltså, tänk vad galet fel min känsla var, helt åt fanders ha ha!

mina kuvertbröd "paradbaket"
klicka på bilden för recept!

"en bullerulle, en norrlänning, en vid lägerelden/pinnbröd och en puss på dig!"

Jag är så lycklig, tacxksam och stolt att jag fortfarande är kvar!
Nästa vecka står Choklad Tema på menyn
och jag som inte är kompis med choklad, hur ska det gå???
Ni får inte missa nästa tisdag Hela Sverige Bakar 2016 20.00 på TV4!

Ha det gott!
Kram på er!
Linda "Bakomaten" Gidlund

vilken vecka...
småkakor och hela bästa gänget på vift!
tisdag 4 oktober
avsnitt 2
paradbak: Småkakor​​​​​​​

Redan ny vecka och jag hinner liksom inte med,
men jag ska försöka fylla på bloggen med mer ord och känslor!
Förra veckan bakade jag och Hela Bästa Gänget småkakor och
i det tekniska baket fick vi verkligen göra något helt specielt,
vi fick baka varandras "Favorit Dubbelkaka".

 

Veckans stjärnbagare blev
Isabelle, stora grattisar!

Rosa buggisar, mandel&citron kringlor och
drömmar om lussebullar...
johans "Komango A.k.a Komage/kokostopp"

Känslan inför mitt småkaksbak var helt okej, min plan var att jobba fokuserat
och mycket snabbare än någonsin!
tre olika kakdegar skulle jag göra och alldeles för många moment,
men jag lyckades nästan med min planering, mindre kaos men tok för lite tid!
Mina Rosa Jittebuggs hann inte gräddas helt klart, 5 minuter till i ugnen och
mitt kakafat hade blivit "i mina ögon"en riktigt lyckat Paradbak!
Tekniska baket fick jag Johans Lundbäcks favorit dubbelkaka "Komango".
Min hjärna kunde inte riktigt ladda ned hur namnet skulle utläsas,
jag fick först en känsla av asien, typ Thailand,
men de ska gudarna veta att jag aldrig hade hört talas om dessa kakor förut.
Det var inga konstighetr, kokoskakor med en creamcheesefyllning med smak av lime och färsk mango.
Birgitta tyckte dom såg ut som mini hamburgare och det är aldrig ett gott tecken.
Johan tycker att när man bakar med kokos så ska man alltid rosta det innan man bakar,
så jag har lärt mig något nytt och det bästa med "misslyckade bak"(eller annat i livet)
är att man lär sig så länge man lever!
De orden jag tar med mig från förra veckan är Johan Sörbergs första kommentar
när dom kom för att bedömma mina kakor:

johan:
"jag skulle kunna komma in i ett rum
uppdukat med småkakor,
jag skulle se på en gång
vilka kakor du hade bakat, linda,
Dom sticker ut!"

Det kom inte med i programmet, men jag hörde dem och känner
mig så enorm nöjd, trots lite svajigt bak.
Jag bjöd även på en liknelse, att min bakning är lite som jag,
som en "Kokostopp" ha ha!

helgen med hela bästa gänget!
 

För mig är alltid "hela bästa gänget"med även om några av mina hjärtan inte kunde närvara fysiskt, det här gänget har allt en "Ö-viksbo" som jag kan önska:
omtanke, ödmjukhet, humor, riktiga känslor och massor av kärlek!

Nästan hela gänget samlades i huvudstaden, sammanstrålade på 
"Bak & Chokladfestivalen" där dom frossade i choklad 
och mötte många härliga baktokigiga människor!
Jag valde att avtså mässan och träffade alla på "Jamie's Italian Stureplan"
där vi åt super smarrig mat och hade en helt underbar och rolig kväll!

 

Imorgon är det tisdag och det innebär ett
nytt rykande hett avsnitt av
HELA SVERIGE BAKAR 2016
20.00 PÅTV4!
FIXA TISDAGSMYSET OCH BÄNKA ER FRAMFÖR TVN,
FÖR DET ÄR LADDAT MED MASSOR AV KÄNSLOR
OCH NYGRÄDDAT BRÖD!

kRAM PÅ ER!

 

Nu är hela bakäventyret igång!
tisdag 27 september
avsnitt 1
Paradbak: Klassisk tårta

Hurra för tårtornas
stjärnbagare Shireen, stort grattis!

Den där overkliga känslan när vi gick in i baktältet,
den finns fortfarande hos mig...
"Ska jag få baka här? Åh bara jag inte åker ut idag, vill så gärna bara överleva den här dagen!"
Ser ni på bilden hur min hand är knuten? Jag är enormt laddad, tusen känslor studsar runt
i kroppen som ett flipperspel, liksom!

Tisdagens "Paradbak" skulle vi tolka en  "Klassisk tårta" och göra den modern och personlig...
Jag valde att gör en "Gräddtårta" som jag kallar:
 “Min hyllning till Gräddtårtan, Eko Tahiti Vaniljen och Näske Open”

En somrig härlig gräddtårta fylld med limesprejade färska jordgubbar,
Eko Tahiti Vaniljkräm, mandelknäckflarn strössel och som
stjärnan på julgranen en lyxig Eko Tahiti Vaniljpannacotta.

                           

minnen kopplade till tårtan & smakerna:

När jag tänker gräddtårta, då känner jag värmen av solen när jag sitter med fötterna på altanräcket
hemma hos mamma i sommarstugan, andas in all kärlek som finns i luften, havet, kohagen, lukten av blommor och gräs...
Näske Open(1980-2001) var en av sommarens stora höjdpunkter, det spelades tennis nästan en vecka, med avslutande
kvart/semi/finaler och med grillning och tårta!
Ett år var det vår tur att bjuda på tårta och grillning, så jag tänkte göra en klassisk jordgubbstårta
(min favorit tårta, tänk massa vaniljkräm så gott!)
Av en slump så hittade vi jätte många smultron på en av många härliga promenader, så det fick bli smultrontårta...
eftersom jag blir så inspirerad av Näske, så ploppade det upp olika ideer på smak och form.
Jag hade läst om knäckflan i tårta, det lät grymt gott! Sen tänkte jag "Näske Open", då gör jag en tårta som har formen
av ett tennisrackert...
Min "Jordgubbstårta som blev en Smultrontårtan som fick sällskap av ett mandelknäckflan och såg ut som ett tennisrackert", det är
den tårtan alla minns när man pratar om Näske Open! Om tårtan blev god? Alltså, den blev gudomligt god!!!

vad hände med mitt paradbak???

Jag som skulle göra en läcker "Gräddtårta" med det moderna inslaget att toppa tårtan med min otroligt goda 
Eko Tahiti Vaniljpannacotta, det svarta guldet skulle ligga där och fresta tillsammans med söta härliga jordgubbar...
men blev det så? Nää inte riktigt så...
det gick som snett redan från början, när jag upptäckte att jag hade tagit maizena mjöl i stället för potatismjöl i tårtbotten
pga att alla ingredienser låg i genomskinliga glasburkar med vit text på vit mjöl, tänkte inte på vad jag tog när jag skulle göra tårtbotten.
Jag resonerade med mig själv att det är ok att det blev fel sort mjölstärkelse, för det funkar och jag förlorar inte massa tid på att göra om.
Men problemet var inte att jag hade mixat ihop mina ingredienser, problemet var att jag inte hade koll på ugnens inställningar.
Jag lyckades blanda ihop alla "Fläkt symboler" och trodde att jag hade på varmluftsugn,
vilket jag inte hade, så min tårtbotten slutade att gräddas!
Med för lite tid kvar hade jag typ 2 valmöjligheter:
1. Ge upp och servera ingen tårta alls, eftersom min tårtbotten var mest smetklet!
2. Bita ihop och göra något av det lilla som faktiskt var gräddat av tårtbotten!
Jag valde 2:an...
skrapade bort all smet och formade det som fanns till små mini bottnar, allt annat som
vaniljkräm, mandelknäck strössel och vaniljpannacotta hade jag gjort, lyckats med!
Så jag tänkte att det viktigaste är att få ihop en tårta, därför att smakerna finns där och det var just det som räddade mig kvar i tävlingen, puh det var verkligen en pärs!

Så här blev mitt första paradbak
i "hela sverige bakar 2016"

 “Min hyllning till Gräddtårtan, Eko Tahiti Vaniljen och Näske Open”
 

Grädde, Eko tahiti vanilj
& jordgubbar mm...

Genom åren har det blivit många "Jordgubbstårter" och annat gott med jordgubbar..
Det finns så mycketr som inspirerar mig, platser vi bott på London, Rio de Janeiro, min älsklings son som alltid inspirerar mig, Näske "Mitt andra hem", familj & vänner och allt annat mellan himmel och jord!
 

Några eftertankar...

Hur mår jag och hur går mina tanka efter mitt livs första bakning i 
Hela Sverige Bakar 2016?!?
Jag framstås precis som jag är, glad, virrig och bakar i ett stort galet kaos, precis som hemma! Förutom en stor skillnad,
hemma kan jag baka tårtbottnar och annat nästan i sömnen och det retar mig lite...
men nästa tisdag är en ny vecka och då ska vi baka småkakor, tills dess har jag lärt mig hur ugnen fungerar, ha ha!
Jag hoppas verkligen att ni är med oss nästa tisdag 20.00 på TV4!
Ha det gott!


Kram
Linda "Bakomaten" Gidlund

 

i ett rosa drömmoln!

Jag har verkligen känt att det här året är mitt år!
Efter drygt 3 års samarbete med min psykolog gjorde vi ett avslut i våras.
Jag kände mig redo att försöka stå på egna ben med mina "mentala redskap" omsorgsfullt
packad i min väska...
Tänk att jag efter 3 års målmedvetet terapi lyckas lösa många svåra mentala blockeringar & trauman
 finna min väg att bearbeta PTSD (Post Traumatisk Stress Syndrom)
Fatta att kunna hitta "nycklar" att låsa upp allt från 36 år gamla dörrar
för mig är det obeskrivliga känslor!
(Mer om min personliga livsresa kan du läsa/följa under "Om mig - Min Resa")
Tänk att jag står här mitt i Ett Rosa Drömmoln,
HELA SVERIGE BAKAR!

 

eFTER STÅHEJ TILL NÄSKE

Torsdag den 15 september var en stor dag, äntligen fick jag öppna munnen och berätta för hela världen att jag ska 
vara med i Sveriges största baktävling "HELA SVERIGE BAKAR 2016" på TV4!
Allt blev offentligt, plötsligt var jag offentlig (jag som för några år sen var livrädd för all social media, att våga synas!)
det var/är fortfarande lite läskigt men samtidigt så jädrans stolt över mig själv 
att jag har fixat det här, att ha kämpat så hårt för att vara där jag är idag!
Så den här "Offentliga Jag" passar på att njuta av varenda liten sekund där alllt ljus är på mig 
och Hela Bästa Härliga Sverige Bakar Gänget, best friends forever!
Efter allt ståhej så känns det helt underbart att få komma hem till Näske, till mamma!
Jag hoppade på tåget i fredags kväll och har haft en mycket intensiv svampplockar helg,
intensiv på ett härligt sätt!

Näske lördag 17 sept:
God morgon, här vaknar jag med den här vyn, magiskt!

Hämtade ÖA, Ö-viks Allehanda...

Kanske inte helt vanlig läsning till frukosten, 
men väldigt kul!

Efter frukost gjorde vi(jag, mamma & Roland) vi oss klara för svampplockning 
ute på nån ö...
Vi Ö-viksbor hejar bara på ett lag och här i Näske finns det tydliga sätt att visa 
var hjärtat finns, Modo Forever!

Som alltid är matsäcken viktig på vilken utflykt som helst!
Bästa receptet på en svampplockardag är att börja med att fika,
det här är livet när den är som bäst!

Vi hittade så mycket svamp att dom 2 korgarna vi hade med oss räckte inte
jag fick göra en påse av min sjal och mamma sin jacka, SVAMP-HEAVEN!
Jag ska erkänna att jag är ingen person som älskar att vara i skogen och filosofera eller plockar
massa svamp och bär...
Nä jag är inte alls bekväm med det, jag äger inga "friluftskläder" och får några pikar här och där,
typ av mamma och Roland, "Linda, rosa byxor i skogen, du är rolig du"!
Jag kankse inte klär mig "rätt" men jag älskar att vara i skogen med mamma och Roland!
Jag älskar att vara i Näske och plocka svamp pga just detta, 
allt blir så fantastiskt här!

En helt magisk lördag, vädret, svampen, Näske och mamma & Roland...
jag känner mig så ödmjuk och tacksam inför upplevelser som dessa!

Näske, söndag 18 sept: 
Tidigt ut mot mer svampar...
hoppades på att få stöta på en eller flera Karl Johan men dom verkar undvika mig, ha ha!
Men vi hittade så mycket annan svamp, svart trumpet, gul kantarell och trattisar
och lite blåbär.
Hemma i stugan fixade mamma med allt möjligt bland annat mat och bakat en jätte smarrig 
äppelkaka gjord på äpplen från trädgården,
mamma är BÄST!

Hjälpte mamma lite med maten...
Fisk-Tacos, på "egen fångad torsk", avocado gucka och en super fräsch salsasallad
med bland annat mango, chili, rödlök, paprika, gurka och koriander
bara att fylla i tortilla bröd eller tacosskal, mums!
Den bästa avslutningen på Näske vistelsen, sen på tåget hem till Uppsala.
Det var allt för den här gången!
Sköt om er och må gott!
KRAM på er!